Actualment, les mones presenten una gran diversitat, encara que abans generalment eren redones. Inicialment, la mona era una massa de pastís elaborada amb sucre, i d'altres llaminadures, amb ous durs a sobre, però amb el temps els ous es van tornar de xocolate i a la fi van esdevenir la base de la mona.
És tradicional que el padrí o l'avi obsequien el fillol amb la mona, en la qual sempre hi ha l'ou. Els valencians tenim el costum d'anar a menjar-la al camp o a la muntanya el dia de Pasqua.
A molts pobles valencians la mona és típica tot l'any.
2 comentaris:
Però que bones les mones de Pasqua.
Les fotos són molt boniques, Marién!
I ací a LA SAFOR, són també tradicionals les "reganyades".
Algú té la recepta?
Maite, que ens dius: Entren dintre del "Menja sa, i troba't bé"?
Clar que entren dins del "Menja sa i troba't bé". En Pasqua està quasi tot permés però si és "de forn", millor que millor. Me se fa la boca aigua només de pensar-ho!
Publica un comentari a l'entrada