dimarts, 12 d’abril del 2011

PASQUA SENSE OUS, COM NADAL SENSE TORRONS

La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolate, ou dur i llonganissa seca. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat.


Actualment, les mones presenten una gran diversitat, encara que abans generalment eren redones. Inicialment, la mona era una massa de pastís elaborada amb sucre, i d'altres llaminadures, amb ous durs a sobre, però amb el temps els ous es van tornar de xocolate i a la fi van esdevenir la base de la mona.

És tradicional que el padrí o l'avi obsequien el fillol amb la mona, en la qual sempre hi ha l'ou. Els valencians tenim el costum d'anar a menjar-la al camp o a la muntanya el dia de Pasqua.

A molts pobles valencians la mona és típica tot l'any.

2 comentaris:

Ma Jesús ha dit...

Però que bones les mones de Pasqua.
Les fotos són molt boniques, Marién!
I ací a LA SAFOR, són també tradicionals les "reganyades".
Algú té la recepta?
Maite, que ens dius: Entren dintre del "Menja sa, i troba't bé"?

maite ha dit...

Clar que entren dins del "Menja sa i troba't bé". En Pasqua està quasi tot permés però si és "de forn", millor que millor. Me se fa la boca aigua només de pensar-ho!